General Terms and Conditions

Pogoj za nakup blaga s te spletne strani je starost nad 18 let in stalno prebivališče v Evropski uniji.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi to, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Spletna prodajalna oz. ponudnik se zavezuje, da pri opravljanju svoje dejavnosti spoštuje materialne predpise Republike Slovenije, med drugim tudi:
• Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
• Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT),
• Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC).

Sklenitev pogodb

Izberite med izdelki iz naše ponudbe in jih označite s tipko “Izberi”. Z gumbom “Checkout” nadaljujete postopek naročanja. Z gumbom “Izberi” oddate zavezujočo ponudbo za nakup izbranega blaga. Pred oddajo naročila lahko podatke kadarkoli spremenite in si jih ogledate. Ponudbo lahko oddate in pošljete le, če sprejmete te splošne pogoje s klikom na ustrezno okence in jih tako vključite v naročilo. Kasneje vam bomo po elektronski pošti poslali avtomatsko potrdilo o prejemu, kjer bodo na računu razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom in ki ga lahko natisnete preko gumba “Natisni”. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.
Samodejna potrditev avtomatsko dokumentira, da je vaše naročilo prejel prodajalec, vendar ne pomeni, da je naročilo sprejeto.
Kupoprodajna pogodba je sklenjena šele, ko smo izjavo o sprejemu ponudbe oddali preko ločenega elektronskega sporočila (potrditev naročila) ali ob odpremi naročenega blaga. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Pogodbena dokumentacija bo shranjena ob upoštevanju določb zakonodaje o varstvu podatkov.
V primeru pogostega neprevzemanja poslanih paketov si pridržujemo pravico, da stranka paket lahko plača le pred pošiljanjem (po predračunu, s kreditno kartico ali s paypalom).
Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog.
Pogodba je sklenjena v slovenskem, nemškem in / ali angleškem jeziku.

Dostava

Dostava pri Hoana Boutique znaša 2,99€ oz. je brezplačna, v kolikor je tako navedeno na strani izdelka. Dobavni roki, ki jih navedemo, se izračunajo od dneva potrditve naročila ali potrditve pošiljke po predhodnem plačilu nakupne cene. V kolikor v naši spletni trgovini ni navedeno ali ni odstopajočih dobavnih rokov, je čas dostave v sedmih (7) do desetih (10) delovnih dneh ali do 45 dni, če izdelki niso v naši skladiščni enoti.

DOSTAVA V ČASU RAZPRODAJ

V času razprodaj je predviden čas dostave med 5 in 10 dnevi. O natančnem času boste obveščeni ob naročilu.

Prosimo, upoštevajte, da se dostava lahko odloži v času lokalnih ali državnih praznikov v Sloveniji, ob vikendih ali med oglaševalskimi kampanjami.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavitev stvarne napake

Če želite uveljaviti stvarno napako, nas morate o vaši odločitvi, da prekličete pogodbo, obvestiti v štirinajstih (14) dneh tako, da nam pošljete jasno izjavo po emailu service@bowaiclean.com.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o tem stranko obvestimo v samem postopku).
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Reklamacije, vračila, menjave

V primeru, da ima vaš artikel stvarno napako, lahko uveljavljate reklamacijo. V roku 14 dni od dneva nakupa imate možnost vračila kupljenih artiklov, ob tem pa ste upravičeni do zamenjave artikla ali povračila denarja.

Reklamacija ne velja v primeru:
• fizične poškodbe;
• obrabe zaradi uporabe;
• napak, ki nastanejo zaradi napačne, neustrezne in malomarne uporabe artikla.

V primeru reklamacije, vračila ali menjave izdelka nas pred pošiljanjem artikla obvezno kontaktirajte na naš e-mail naslov: service@bowaiclean.com. V roku 7 dni boste prejeli odgovor in navodila za uveljavljanje postopka.
Artikel mora biti vrnjen v originalni in nepoškodovani embalaži z vso priloženo opremo. V nasprotnem primeru bo reklamacijski zahtevek zavrnjen ali delno razrešen.
Strošek pošiljanja nosi pošiljatelj. Pošiljka mora biti poslana priporočeno BREZ odkupnine. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Problemi

V primeru dodatnih vprašanj v zvezi z naročilom in dostavo nas lahko kontaktirate na 051 651 221 (9.00-17.00) ali nam pišite na naslov service@bowaiclean.com.

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Zaradi zagotavljanja kakovostnih storitev za naše stranke se lahko telefonski klici snemajo ali nadzirajo.

Cene

Navedene cene so cene, veljavne v času proizvodnje. Vse navedene cene so končne cene v evrih, vključno z veljavnim DDV. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli zavrnemo ali sprejmemo naročilo.

Razpoložljivost izdelkov

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi, si pridržujemo pravico do zamenjave blaga z ekvivalentnim blagom. Pred postopkom odpreme blaga boste obveščeni o zamenjavi blaga, pri čemer boste imeli možnost potrditi predlagano ekvivalentno blago oz. izbrati drugo.

Avtorske pravice

© Copyright 2020 Hoana Boutique (ime podjetja ARC-KRANJ, D.O.O.), HRASTJE 52K, 4000 KRANJ, SLOVENIJA. Registrska številka podjetja 2265052000.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino ob prevzemu;
– S plačilom s kreditno ali debetno kartico; kreditnih kartic, ki potečejo v naslednjih petih dneh, ne moremo sprejeti. Kreditne kartice bo preveril tretji ponudnik, dobava blaga pa bo opravljena takoj, ko bo izdano dovoljenje,
– S plačilom preko Paypal računa,
– Z nakazilom na račun upravitelja portala Hoanaboutique.com (po ponudbi/predračunu).

Podpora strankam

Ob morebitnih nejasnostih se lahko obrnete na pomoč in podporo strankam na telefonski številki 051 651 221, ali preko pogovornega okenca (levo spodaj).

Platforma EU za reševanje sporov

Do platforme Evropske komisije za spletno reševanje sporov lahko dostopate tukaj: www.ec.europa.eu/consumers/odr.

Veljavno pravo

Te splošne pogoje ureja slovensko pravo.

Kode kuponov s popusti pri Hoana Boutique.

Ponudba kode s popustom velja do datuma, navedenega v obvestilu. Ponudbo lahko koristite šele, ko vnesete kodo kupona na strani Hoana Boutique. Kodo kupona lahko uporabite samo enkrat. Uporabite jo lahko samo za spletne nakupe na spletnih mestih Hoana Boutique. Ne velja za naročila po telefonu. Na stranko lahko uporabite samo eno kodo kupona. Vračilo vrednosti kupona v primeru vračila naročila ni mogoče. Kodo kupona ni mogoče zamenjati za gotovino. Hoana Boutique ne prevzema nobene odgovornosti, če izgubite kodo kupona. V tem primeru ne boste prejeli novega kupona, niti vam ne bo povrnjena njegova vrednost. Ponudba velja za rezidente izbranih držav, starejših od 18 let. Hoana Boutique si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni te splošne pogoje in / ali da kadarkoli umakne ponudbo. S tem ne bomo vplivali na vaše zakonske pravice.